Voetbalschoenen voor kunstgras

Wat zijn de beste kunstgrasschoenen? Dat is een vraag die vaak aan ons wordt gesteld. We hebben het gevraagd aan sportschoen experts en kunstgras experts (www.sportvelden.nl). In dit artikel lees je welke schoenen het meest geschikt zijn voor het spelen op een kunstgras voetbalveld.

Kunstgras en natuurgras

Er is al jaren veel discussie over in het professionele voetbal. Geleid door de traditionele top 3 is er een grote ontevredenheid over het aantal kunstgrasvelden. De amateurwereld zweert echter bij kunstgras en kan niet meer zonder. Meer en meer sportcomplexen zijn daarom uitgerust met een kunstgras voetbalveld.

Schoenen die niet geschikt zijn

Als gevolg hiervan spelen meer amateurvoetballers hun wedstrijden op kunstgras en laten we met deur in huis vallen: dat is geen goed nieuws voor je voetbalschoenen. Want helaas kunnen niet alle voetbalschoenen kunstgras hebben. Dit betekent dat ze veel sneller slijten dan normaal. Dit zijn de klassieke lederen voetbalschoenen gemaakt van echt leer. Denk bijvoorbeeld aan de Adidas Copa Mundial, Adidas Kaiser Liga 5 en de Mizuno Morelia NEO. Door de wrijving met het veld (tijdens het rennen en sliden) verschijnen er sneller gaten in het leer. 

Net nadat het kunstgras was gemaakt, was er een eindeloze stroom aan klachten bij grote merken zoals Adidas en Nike. Het is daarom niet zo gek dat bijna alle topmodellen tegenwoordig van synthetisch materiaal zijn gemaakt.

Kunstgrasschoenen

Natuurlijk zijn er ook de traditionele kunstgrasschoenen, deze staan ​​bekend als de meest geschikte voor het spelen op kunstgras. De topschoen in deze categorie is het Adidas Mundial Team. Het spelen op deze schoenen is echter anders dan een echte voetbalschoen. Tegenwoordig worden de voetbalschoenen ook gemaakt in een AG-versie (kunstmatige grond). Bovendien zijn de noppen kleiner, wordt een draaipunt geproduceerd in zoölogie en zijn de naden van de schoen extra beschermd. Toch komen deze versies (naar onze mening) niet in de buurt van de klassieke voetbalschoen.