Heb je facing Nederland nodig?

Een facing Nederland is een laagje porselein of composiet wat door een tandarts op een tand wordt geplaatst. De reden dat mensen een facing nemen is meestal het feit dat ze niet tevreden zijn met de kleur of vorm van hun tanden. Door een facing te laten plaatsen kan zowel de kleur als de vorm van de tand worden verandert. Tevens kan door middel van een facing een spleet tussen je tanden worden gevuld. 

Informatie over een facing 

Als je een facing bij een erkende tandarts laat plaatsen zal deze vaak vijf tot tien jaar meegaan, soms ook langer. Als veel rookt, thee of koffie drinkt zal de facing sneller verkleuren. Een facing kan slijten wanneer u knarst, te harde dingen eet of wanneer je nagels bijt. Uiteraard kunnen deze kleine beschadigingen gewoon weer worden gerepareerd door je tandarts. Een facing wordt gemaakt van porselein of van composiet. Als je er voor kiest om een facing Nederland van composiet te laten plaatsen hoeft de tandarts minder aan je tanden te slijpen. Ook zijn de kosten van de facing goedkoper dan wanneer je een facing van porselein neemt. 

Plaatsen van een facing 

Het plaatsen van een facing verloopt in verschillende stappen bij uw tandarts. Allereerst zal de kleur bepaald moeten worden die je facing zal krijgen. Vervolgens moet, wanneer dit nodig is je tand worden afgeslepen. Er wordt dan een klein laagje van je tand geslepen zodat er ruimte ontstaat voor de facing. Hierna wordt de facing geplaatst op een hechtlaag die aan je tand wordt bevestigt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *