Eiken panelen voor de bouw van meubels

Eiken panelen zijn populair in woningen. Van eiken panelen kunnen mooie tafels worden gecreëerd en andere meubelstukken. De panelen van eikenhout worden op diverse manieren vervaardigd uit de Slavonische eik. Een boom die zeer langzaam groeit en daardoor sterk en fraai hout levert. Dit hout is sterk en kan goed tegen weerstand. Verder is het eikenhout van hoge kwaliteit gezaagd en geld er een voordelige prijs per vierkante meter. Ook staat het hout van de eiken panelen bekend om het duurzame karakter. Voor elke gekapte boom wordt namelijk weer een nieuwe boom geplant. Het milieu vind dus geen nadeel in de gekapte bomen van het hout.

De diverse toepassingen van de panelen

Voor zowel jacht als interieurbouw kunnen de panelen goed worden gebruikt. Het sterk vervaardigde hout kan zowel als tafelblad dienen, een houten vloer, voor stoelen, voor kastdeuren, TV meubels, salontafels, kasten, wanden en overige toepassingen. Eiken hout staat fraai in een industriële woonruimte, vooral in combinatie met mooie strakke stalen poten. Ook een landelijk interieur krijgt een extra natuurlijk uiterlijk met eikenhout in het interieur. Lichte tinten eikenhout, noten of beuken zijn populair in landelijke interieurs. Het zogeheten white wash effect.

Soorten panelen van eikenhout

Eiken panelen hebben diverse afwerkingen. Van ruw en robuust, tot fijn gemaakt van vingerlas en visgraat. Kopshout is het sterkste soort omdat deze de meeste weerstand kan doorstaan bij veelvuldig gebruik. Dat komt door de zaagtechnieken waardoor de panelen extra stevig in elkaar zitten. Vingerlas is een techniek waar dunne houten plaatjes tegen elkaar worden aangelijmd en netjes worden geschuurd en gelakt. Deze nette afwerking kan zich ideaal lenen voor tafelbladen. In het aanbod zijn mixen van eikenhout, acacia en noten met een mooie kleurdynamiek aan vingerlas panelen. Dit geld ook voor visgraat panelen. Visgraat werd van oudsher in vloeren toegepast. De eigentijdse uitstraling kan goed van te pas komen in de woonkamer. In de jaren 30 werd visgraat veel gezien. De visgraat heeft een mooie zigzag structuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *